Een droom van een slaapkamer

Een droom van een slaapkamer

Door A. de Jong

Het is belangrijk om een fijn eigen plekje in huis te creëren voor de kinderen. Een plek waar ze rustig huiswerk kunnen maken, fijn kunnen spelen met vriendjes of vriendinnetjes en heerlijk in dromenland kunnen belanden. Ze moeten hier volledig zichzelf kunnen zijn en een kind moet zich thuis voelen in zijn of haar eigen kamer. Daarbij moet de kinderkamer praktisch, knus én veilig tegelijkertijd zijn. Hoe je dit voor elkaar krijgt? Lees gauw verder!

Een rustige maar sfeervolle kinderkamer kan worden gecreëerd door het gebruik van natuurtinten in combinatie met speelse en kleurige accessoires. Natuurtinten in kinderkamers zijn ook voor aankomend jaar nog steeds dé trend. Dit in combinatie met pastelkleuren zoals mintgroen en lichtgeel. Houten meubels en robuuste materialen passen perfect bij dit beeld. In 2016 moet het liefst alles in de kinderkamer natuurlijk en duurzaam zijn. Een item wat perfect bij dit beeld past zijn steigerhouten meubels. Steigerhout is trendy, veelzijdig én past in bijna ieder interieur.

Twinkle twinkle little star..
Een steigerhouten kinderbed is stoer en robuust maar tegelijkertijd erg neutraal en sfeervol. In combinatie met de juiste accessoires zoals beddengoed en kussens van hoogwaardige kwaliteit in een mooie pasteltint maak je hiermee de kinderkamer tot een waar paradijs om in weg te dromen.

Een musthave voor iedere kinderkamer is een kajuitbed. Een voordeel van zo’n bed is dat er veel opbergruimte in zit. Ideaal om al het speelgoed in op te bergen. Daarbij kan het kajuitbed ook als bankje worden gebruikt. Kussens erin en de kids kunnen uitgebreid chillen!

Natuurtinten en pastel in 2016

Naast een mooi en praktisch bed is de verdere aankleding van de slaapkamer natuurlijk ook erg belangrijk. Een mooi pasteltintje op de muur (lees: natuurlijk passend bij het beddengoed en kussens!) doet het altijd goed en voldoet helemaal aan de laatste trends.  Denk er ook eens over na om een mooie plant op de kinderkamer te plaatsen. Dit zorgt voor een stukje meer natuur binnenshuis. Let er wel op dat je een luchtzuiverende plant uitzoekt en eentje die niet giftig is! 
Om het af te maken kun je nog kiezen voor mooie lijstjes aan de muur met lieve quotes. Hiermee creëer je nog meer een warme en persoonlijke sfeer.

Let wel altijd goed op de juiste balans van het gebruik in accessoires. Een overload aan accessoires zal de rust namelijk verstoren.

Ben jij op zoek naar steigerhouten slaapmeubelen voor in de kinderkamer? Neem dan een kijkje op Livengo. Livengo heeft steigerhouten kinderbedden met moderne bijbehorende kasten en accessoires. Ideaal om de kinderkamer in huis rustgevend maar met karakter in te richten.