Comfortabele vakantiekleding

Comfortabele vakantiekleding

Door J. Hermans

Als het buiten warm begint te worden, is het dragen van comfortabele kleding een absolute must. Zeker als je erop uit gaat en de hele dag allerlei activiteiten gepland hebt staan. En dat geldt al helemaal voor de kinderen. Je hebt kleding nodig die comfortabel zit. Daarom hebben wij van Kinderkledingplein.nl een aantal tips op een rijtje gezet om jezelf en je kinderen met een goede kledingkeuze goed te beschermen tegen de zon!

Bij het kiezen van de juiste kleding voor je kinderen houd je rekening met zogenaamde ‘ademende’ kledij. Met luchtige stoffen die tevens goed meebewegen en lekker zitten. Normaal gesproken zijn polyester en synthetische stoffen lekker praktisch. Behalve als je laagjes in de kleding aanbrengt, in het geval van zwemkleding onder je normale kleding. In dat geval heb je meer aan stoffen zoals katoen.

Vergeet ook niet dat donkere kleuren in de zomer meer warmte vasthouden dan wit en geel. Deze kleuren reflecteren het zonlicht. Het beste werkt kleding die dicht bij de huidskleur liggen, zodat je voorkomt dat je meer warmte opneemt dan je daadwerkelijk nodig hebt.

Tegelijkertijd zijn er meer kledingstukken die je kinderen kunnen beschermen tegen hitte en zelfs verbranding. Zo helpen petten, hoeden en sjaals die je omwikkelt om de huid goed te beschermen. Natuurlijk hangt geschikte kleding ook samen met de geplande activiteiten die op de planning staan. Ga je een dagje naar het strand, dan hecht je meer waarde aan korte broeken en shirtjes die gemakkelijk uit en aan te trekken zijn. Staat een fietstocht op het programma, dan is een stevige broek met comfortabele schoenen weer wenselijk.

Wat voor kleding je ook verkiest, ga voor kleding die flexibel meebeweegt en niet te dik is. Je wilt je kinderen niet opzadelen met te strakke broeken of stoffen die amper lucht doorlaten. De keuze van de juiste kleding zorgen ervoor dat je in staat zult zijn om veel meer van de activiteiten in de zon te genieten.

 Tips:

- huidkleurige of lichte kleding
- ademende stoffen (polyester / katoen)
- ruime kleding die meebeweegt
- beschermende kleding (petten / hoeden / sjaals)
- En vergeet natuurlijk niet in te smeren!


Vorig artikel
Babykleding